פאייה ולנסיאנית

המנה הולנסיאנית שכבשה את ספרד. המנה מונגשת להכנה בטאבון, אך ניתנת להכנה על הכירה הביתית.

רכיבים:

הוראות הכנה:

  • לעובדים על טאבון – מחממים את הטאבון לטמפרטורה של 200 מעלות (רצפה וחלל).
  • שופכים שמן למחבת, ומכניסים לטאבון.
  • כשהשמן חם מוסיפים את נתחי העוף, מטגנים היטב עד לקבלת גוון זהוב מכל הכוונים, מזיזים אותם הצידה לשולי המחבת .
  • כעת מוסיפים את השעועית הרחבה ומטגנים , מעבירים לשולי המחבת, מוסיפים את העגבניות, מוסיפים מלח מערבבים-ומטגנים. אנו יודעים כי העגבניות מוכנות כאשר הם איבדו את כל המים שלהן. לאחר מכן, יש להוסיף כפית של פפריקה מעושנת ומערבבים במהירות עם העגבניות, כך נמנע משריפת הפפריקה וקבלת מרירות.
  • מערבבים את הכל יחד וממשיכים לטגן כמה דקות נוספות לאיחוד הטעמים. הבשר צריך להיות מבושל היטב והירקות מטוגנים היטב.
  • בשלב הבא, מוסיפים את המים לתוך המחבת עד שהם מגיעים כמעט לשפת המחבת.
  • יש להביא את התערובת לרתיחה.
  • לאחר מכן מוסיפים את הזעפרן, טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך. זה הזמן להוסיף למחבת ענף של רוזמרין טרי, יש להוציאו לאחר 10 דקות כדי למנוע טעם חזק מידי.
  • מבשלים בטמפרטורה של כ 220 מעלות במשך 30 -40 דקות. בודקים את מפלס המים ע”י העמדת כף במרכז המחבת – אם גובה המים נמוך ממרכז הכף יש להוסיף מים,ובמקביל ניתן להוציא במקרה של עודף מים, אך יש לעשות זאת לפני הוספת האורז.
  • כעת מוסיפים את האורז ע”י ציור של קו לאורך המחבת. מערבבים את האורז עם הבשר והירקות. כעת, מעלים את טמפרטורת הטאבון ל 250 מעלות, ומבשלים את הפאייה למשך 5 דקות. לאחר מכן, נוריד את עוצמת הלהבה לחום בינוני-נמוך ( כ 200 מעלות), ושוב, לאחר 4 או 5 דקות נוריד את הלהבה לחום נמוך-נמוך מאוד. סה”כ זמן הבישול הכולל צריך להיות סביב 18-20 דקות. אין לעלות על זמן בישול זה, שכן האורז יגיע לבישול יתר.
  • מומלץ להשאיר פאייה לעמוד כ-5 דקות לפני ההגשה. אם האורז עדיין קשה בסוף בישול, יש לכסות את המחבת עם עיתון או חתיכת קרטון, לאחר שמוסיפים מעט מים ולהשאיר את הפאייה כמה דקות נוספות.
  • בכדי לדבוק במסורת הולנסיאנית כהלכה, יש לאכול את הפאייה עם כף מעץ 🙂
    בתיאבון

עוד מתכונים לטאבון:

פוטטוס חלומיים בטאבון

טוב זה מתכון שאתם פשוט חיייייבים להכין! 😱 פוטטוס הכי טעימים בעולם מ4 מרכיבים בלבד! שימו לב לשלבי ההכנה כדי שזה ייצא קריספי עם טעם חלומי🤤💥

קרא עוד »

טבית בטאבון

איזה כיף שהחורף כבר פה! הכנו לכם מתכון מושלם לטבית בטאבון – ארוחה קלה, טעימה, ומנחמת. פשוט שמים בטאבון ללילה ומתעוררים בבוקר לניחוחות מדהימים. בתיאבון!

קרא עוד »

No products were found matching your selection.