עוף בכלי חרס

אנחנו הישראלים אוהבים עוף בלי סוף... בכל מיני צורות הכנה. הפעם, אנחנו שמחים להציג לכם את אחת ממנות הדגל של המטבח הספרדי. עוף צלוי שלם... בצורת צליה מיוחדת ששומרת על העסיסיות עם טעם הגריל המעושן... אל מאגו, שבספרדית אגב הפירוש הוא 'הקוסם'- אכן עושה פה פלאות לבלוטות הטעם, בואו נראה איך....

רכיבים:

הוראות הכנה:

לוקחים את העוף המתובל ומושיבים אותו על צולה העופות שלנו
מסביב לעוף מפזרים את חתיכות הירקות ומתבלים בפלפל ומלח
מעליהם יוצקים את פחית הבירה שנותנת טאצ’ וטעם ייחודי ובנוסף דואגת לעסיסיות הירקות והעוף.
הדלקה והכנת תנור האבן לבישול:
מדליקים את תנור האבן משאירים את פתח הארובה פתוח לרווחה וגם את פתח כניסת האוויר כדי שיהיה מספיק אוויר לבעירה שתחמם את כל התנור ,מעלים את הטמפרטורה לאט לאט עד ל 250 מעלות,טמפרטורה זו מתאימה לצליית עופות ,
עכשיו נפנה את הגחלים לצידו האחד של הטאבון ונכניס את העוף לצידו השני רחוק מערימת הגחלים בכדי שלא ייחרך ונותנים לו שיתבשל לאט לאט, סוגרים את דלת הטאבון ומשאירים את פתח הארובה פתוח בכדי שהטמפרטורה לא תעלה מעל 250 מעלות לאחר 25 דקות פותחים את הטאבון ובודקים את מצב העוף, ברגע שהעוף השחים ,אנו דוקרים אותו בעזרת מזלג ארוך בכדי לבדוק אם הוא מוכן בפנים,ובכדי לגרום לו להתבשל מבפנים.
לאחר 20 דקות נוספות סה”כ 45 דקות אנו לובשים כפפות חסינות אש ומוציאים בעזרתן את הכלי עם העוף.
אם העוף נראה שחום אז הוא מוכן להגשה.

עוד מתכונים לטאבון:

פוטטוס חלומיים בטאבון

טוב זה מתכון שאתם פשוט חיייייבים להכין! 😱 פוטטוס הכי טעימים בעולם מ4 מרכיבים בלבד! שימו לב לשלבי ההכנה כדי שזה ייצא קריספי עם טעם חלומי🤤💥

קרא עוד »

טבית בטאבון

איזה כיף שהחורף כבר פה! הכנו לכם מתכון מושלם לטבית בטאבון – ארוחה קלה, טעימה, ומנחמת. פשוט שמים בטאבון ללילה ומתעוררים בבוקר לניחוחות מדהימים. בתיאבון!

קרא עוד »

No products were found matching your selection.