פאייה

קצת היסטוריה

מה זה בכלל פאייה?

פאייה היא מנת אורז, במקור מחבל ולנסיה שבספרד, שאוכלים במיוחד בימי ראשון ובחגיגת הפאלס. הפאייה נולדה כמנת איכרים, שכן היא פשוטה יחסית להכנה, מורכבת ממוצרים זמינים, וטעימה להפליא.  ישנן גרסאות רבות למנה זו, עם מרכיבים שונים – פאייה עוף, פאייה פירות ים, פאייה צמחונית, ומה לא… מקור השם “פאייה” הוא בוולנסיאנית, משמעות השם “מחבת”. אולם המנה הפכה כה פופולרית עד שבספרדית המלה “פאייה” הפכה שם נרדף למחבת. פאייה היא המנה הלאומית של חבל ולנסיה, ויש אומרים של ספרד כולה. יש אפילו יום פאייה מיוחד – ה 20/09.

אנחנו באל מאגו גאים להביא לישראל את תרבות הפאייה המופלאה, בעזרת מתכונים מיוחדים שתרגמנו, מוצרים ייחודיים הזמינים למכירה ואפילו סדנאות פאייה מדהימות.

המוצרים שלנו

69.00 - 220.00
60.00 - 189.00
לפרטים נוספים